Locatie

Nieuwe stoere stadswijk

Oostenburg is volop in ontwikkeling tot een stoere Amsterdamse stadswijk aan de oostkant van het centrum. Er komen in totaal 1.800 nieuwbouwwoningen in een stedelijke mix van koopwoningen, zelfbouwkavels en huurwoningen (sociaal, middensegment en vrije sector). Daarnaast komen
er ook tal van voorzieningen zoals cafés, restaurants, winkels, bedrijven, een hotel en fijne plekken in de openbare ruimte om te ontspannen. En last but not least: de redactie van het Parool, dé krant van Amsterdam, is gevestigd in het INIT-gebouw midden op Oostenburg. De bouw van de wijk is in volle gang en in 2024 moet de wijk helemaal gereed zijn.

Bereikbaarheid

Werf Acht ligt op enkele minuten lopen van tramhalte Rietlandpark met slechts 1 stop tot Amsterdam CS. Met de auto rij je via de Tsaar Peterstraat snel de stad in of uit. De ringweg A10 is op 5 minuten afstand. Met de fiets ben je in 5 minuten in hartje centrum.

Geschiedenis

Werf Acht ligt midden in de wijk Oostenburg. Een gebied met een rijke geschiedenis en lange tijd een verborgen pareltje in de stad. Het was oorspronkelijk een eiland. Daarom zeg je ook op Oostenburg. Het is aangelegd in de zeventiende eeuw in het moeras aan Het IJ, als onderdeel van de stadsuitbreiding van Amsterdam. In 1661 kocht de VOC het gebied om er scheepswerven en pakhuizen te bouwen. Het gebied is eeuwenlang in gebruik voor handel en industrie en was lange tijd niet openbaar toegankelijk.

Tussen de moderne nieuwbouw blijft het industriële karakter van Oostenburg goed zichtbaar. Diverse monumentale gebouwen blijven behouden en geven een creatieve sfeer aan de wijk: de Van-Gendthallen, de Werkspoorhal met zijn blauwe kraanbokken en de kademuren. Oostenburg wordt een levendige stadswijk waar het lekker wonen, werken en ontspannen is.

Verkoop en contact

info@eefjevoogd.nl
020 3050560